Fáradozásainkat számos hazai és nemzetközi versenyen honorálták arany és ezüstérmekkel, főzdénk többszörös DESTILLATA érmes pálinkaház, mely az egyik legnevesebb verseny Európában.
Pálinkáink nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, így sem aromákat, sem ízfokozókat, sem színezéket, sem hozzáadott cukrot.
Termékeink a legmagasabb szintű európai uniós minőségi követelményeknek is megfelelnek, a főzési eljárás során kizárólag hibátlan, elsősorban kézzel válogatott, hazai gyümölcsökből készítünk prémium minőségű kisüsti pálinkákat.
Birsalma pálinkánk több, mint 4 hónapig pihent friss, zamatos birsalmából készített gyümölcságyon. Ebből született ez a markáns citrusos-mézes illatot árasztó, narancsos színben pompázó különlegesség. Kortyérzete telt, olajos, íze lágy, kissé kompótos, melyet számtalan fűszer kavalkádja rendez harmonikus egységbe. Lecsengése kifejezetten hosszú, édeskés–fanyarkás felhangokkal. Nem is gondolnád, mennyire szerethető.
Alkohol: 40%
Évjárat: 2018
Tudtad, hogy a pálinka ágyazása azt jelenti, hogy az adott gyümölcspálinkát nyers vagy aszalt gyümölcsre öntik, s hónapokon keresztül áztatják?
Aszalt gyümölcsből 100 liter pálinkához kb. 5-10 kg, míg nyers gyümölcsből 100 literhez kb. 10-30 kg kell.
Kötelező tétel minden szilvapálinka szeretőnek. E pálinkánknál is „Nemtudom” és „Besztercei” szilvafajtákat használunk, azzal a különbséggel, hogy már a cefréhez évente eltérő mennyiségű szilvamagot adunk. Illatában enyhe szegfűszeg és pisztácia egészíti ki a domináns marcipánt, íze az erőteljes magzamatnak köszönhetően fűszeres-mandulás, testes, olajos, rendkívül egyedi összhatású, igen hosszú utóízű pálinka. „Ki iszik belőle, minden kortyától egy évvel fiatalabb lesz!” tartja a szatmári mondás. Szárazpróbája marcipán és mandula tánca.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2015
VAN OLYAN PÁLINKÁNK, AMELYNÉL A LEPÁRLÁS UTÁNI PIHENTETÉS IDEJE CCA. 9 HÓNAP, S CSAK UTÁNA KEZDŐDIK A SZELLŐZTETÉS ÉS A BEFOKOLÁS.
EZ PEDIG NEM MÁS, MINT A SZATMÁRI SZILVAPÁLINKA VÁLOGATÁS, AMELYET SZILVAMAGGAL EGYÜTT CEFRÉZÜNK, S AZZAL EGYÜTT IS FŐZÜNK.
A mádi ültetvényekről származó sárgamuskotály szőlő minden fajtajellege visszaköszön kisüsti pálinkánk íz- és aromavilágában. Édeskés, aszalt gyümölcsös illatkaraktere nyit utat az olajosan telt, mazsolás ízének, a háttérben halványan sejlik fel némi vanília. Lecsengése hosszú, leheletnyi dióval árnyalva.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2015
A SÁRGAMUSKOTÁLY SZŐLŐ eredete: Az egyik legrégebbi szőlőfajta Európában, nálunk is több évszázada terem, Muscat Lunel néven is ismert.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 12 liter.
E szilvapálinkánk a híres szatmári „Nemtudom” és „Besztercei” szilvákból készült. Illata elsőre mély, komplex, később fahéjas szegfűszeges vonásokkal csábít. Kortya olajosan telt, enyhén magzamatos, s ízében a szatmári szilvákra oly jellemző karakteres fűszeres-marcipános fanyarság sejlik fel, amihez az érett szilva eleganciája párosul. Pontosan olyan, amilyennek egy igazi szatmári szilvapálinkának lennie kell. Szárazpróbája szegfűszeges, marcipános jegyeket ötvöz.
Alkohol: 41%
Évjárat: 2014
A SZATMÁRI SZILVA eredete: A földközi tenger keleti medencéjéből eredeztethető, Szíria, Irán, Törökország területéről, Magyarországon évszázadok óta ismert és termesztett.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 7 liter.
Legismertebb fajtái a Besztercei és Penyigei vagy más néven Nemtudom szilva.
Szatmárban az ottani egyedi klimatikus viszonyok miatt terem a legízletesebb.
Első pillanatban nagyon mély, igen komplex illatvilág fogad bennünket, majd néhány másodperc múlva kitárul az az intenzíven lekváros-citrusos illat, amelyet a háttérben a magzamattal párosuló kókuszvirág finom vonásai árnyalnak. Kortyérzete erőteljes, olajosan telt. Zamatos íze krémes textúrával párosul. Utóíze elképesztően hosszú, benne nagymamáink baracklekvárjának összes jegyével.Varázslatos.
Alkohol: 50%
Évjárat: 2018
A KAJSZIBARACK eredete: Kínából illetve Közép-Ázsiából ered, Magyarországon több évszázada honos, Kecskemét és Gönc környékén terem a legízletesebb az egyedi klimatikus viszonyoknak köszönhetően.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 7 liter.
Ami miatt a kecskeméti barackok mások, mint bárhol másutt, az az, hogy itt homokos talajon fejlődik a kajszibarack, s a homok nyáron napközben a forróságot magába szívja, míg éjjel kiengedve tovább érleli-melegíti a gyümölcsöt.
E különleges körtefajtából készült pálinkánk citrusos illatában a gyümölcs frissessége ötvöződik a körte fehér húsának jellegzetes illatával és némi ibolyával. Ízében kerek, finoman fűszeres, közepes teste kissé édeskés lecsengéssel búcsúzik. Elegáns. Könnyed. Kifinomult.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2014
A KIEFFER KÖRTE eredete: Észak-Amerikából származik, az ázsiai körte és vilmoskörte kereszteződéséből született 1807-ben.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 6-6,5 liter.
Fürtösmeggy pálinkánk illatolásakor igazi fűszerkavalkád fogad bennünket. A megjelenő citrus-, csillagánizs- és mandulaillat mihamarabbi kóstolásra késztet. Ízében kifinomultság, selymes textúra és harmonikus marcipános magkarakter jellemzi, mely hosszú utóízzel párosul. Szárazpróbájában a marcipános és fahájas vonások dominálnak.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2014
A FÜRTÖSMEGGY eredete: Észak-Amerika keleti feléről származik, Magyarországra az 1600-as években került.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 8 liter.
Magával ragadó édeskés illata fahéjas-zöldalmás jegyekkel ötvöződik, íze izgalmas fűszeres vonásokkal tarkított. Kortyérzete kerek, kifejezetten olajos, telt. Utóíze hosszú, enyhe vaníliával kísérve. Szárazpróbája órák múlva is finoman viaszos-fahéjas. Calvados rajongóknak kötelező.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2013
A JONATHÁN ALMA eredete: 1800 körül New York államban nemesítették ki, Magyarországon többszáz éve honos.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 8 liter.
Egyik legnagyobb termelő területe Európán belül Szabolcsban található.
Ez az apró, vadon termő kékesfekete bogyó akkor a legalkalmasabb pálinka készítésére, ha már megcsípte a dér. Megvártuk. Illatában finoman édes fűszerezettség keveredik némi mentával és köménnyel, ízében az elegánsan fanyar zamatanyagok mögött finom marcipán érződik. Lágy textúrája tökéletes illik összetett ízvilágához. Utóíze hosszú, semmi máshoz nem hasonlíthatóan egyedi. Igazi gourmet pálinka.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2015
A KÖKÉNY eredete: Magyarországon őshonos.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 4 liter.
A szamosszegi gyümölcsösökben termő híres „Nemtudom” és „Besztercei” szilvákból készült szilvapálinkát Besztercei aszalt szilvával ágyaztuk, így született e gyönyörűen aranyló kisüsti pálinkánk. Illata fűszeresen édeskés, leheletnyi szegfűszeggel és vaníliával a háttérben. Kortya telt, olajos, már-már rumos vonásokat idéz. Íze, selymes, aszalt szilvás-mandulás karakterű, s ez teszi olyan varázslatossá, akár egy leány csókja.
Alkohol: 41%
Évjárat: 2017
A pálinka szó használatának jogáról Románia és Magyarország között éles vita bontakozott ki a 2000-es évek elején. Mindkét ország magának szerette volna megszerezni a pálinka szó kizárólagos használatát. Az ügy végül az Unió elé került, ahol is a román és a magyar delegáció is igyekezett bebizonyítani hogy az ő országuk nyelvéből ered a pálinka szó. Végül a magyar külügyminisztérium képviselője felütötte a román nyelv értelmező szótárát, ahol a pălincă címszó után az állt: magyar eredetű, gyümölcsből érlelt, lepárlással készített szeszesital. Ezzel el is dőlt az ügy, Magyarország megkapta a kizárólagos szóhasználat jogát.
Rendkívül mély, karakteres illatában igen intenzíven érződik az érett gyümölcs lekváros-fűszeressége, ízét herbás, finoman mentás-csillagánizsos fűszerkavalkád jellemzi. Nagy testű, mégis krémes textúrájú pálinka. Lecsengése hosszan tartó és emlékezetes. Ínyenceknek kihagyhatatlan.
Alkohol: 45%
Évjárat: 2015
A FEKETRIBIZLI EREDETE: A vörös ribiszkénél a kiegyenlítettebb hőmérsékletű északabbi részekről származik, Nagy-Britanniától Közép-Szibériáig honos. Magyarországon a Szigetközben és a Hanságban találhatók védett populációi, valamint a Gödöllői-dombság területén él.
Fiatalos, üde és friss. Igazi íz-és illatparádé. Már illatoláskor átható, a friss gyümölcs húsára emlékeztető erőteljes illatok dominálnak. Ízében vibráló, erőteljes aromák, tökéletes egyensúly, harmónia. Hibátlanul adja vissza a gyümölcs karaktereit, utóíze kifejezetten komplex, hosszantartó. Maga az életöröm.
Alkohol: 40%
Évjárat: 2018
EREDETE: Magyarországon őshonos
KIHOZATALA: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb 3,5-4 liter.
„Golden Delicious” és „Jonathán” pálinkák házasítását követően két, ezektől eltérő, ősi magyar almafajtákból készített gyümölcságyon 3 hónapig történő érleléssel készült. Illatában virágméz, fahéj és almakompót dominál. Ize izgalmasan zamatos, komplex, kitűnően adja vissza a négyféle alma karakterét. Kortyérzete olajosan telt. Utóíze hosszú, finoman fűszeres. Szárazpróbája érett diós, vaníliás jegyeket mutat.
Alkohol: 39%
Évjárat: 2017
Lévén, hogy manufakturális jelleggel készítünk pálinkákat, nálunk nincsenek kifogyhatatlan készletek, nincs tömegtermelés. Időről-időre akadnak olyan ízek, amelyekből egy-egy évjáratban csak 120-200 palack készül, ugyanakkor eddig egyik ízből sem gyártottunk többet, mint 3000 palack/év.
Elegáns, a fehér húsú, lédús gyümölcsöt idéző illatában az üde, virágos tónusok mellett a körte héjának köszönhető finoman fűszeres jegyek dominálnak. Íze telt, selymes, kifejezetten hosszú lecsengéssel búcsúzik. Ahogy csak egy kisüsti vilmoskörte pálinkához illik.
Alkohol: 43%
Évjárat: 2014
A KÖRTE eredete: Kaukázus-Kína környékéről származik, Magyarországon évszázadok óta jelen van.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 6,5-7 liter.
Illata intenzív, jellegzetes citrusos fanyarságot áraszt, melyben dominánsan jelennek meg a vadbirsre jellemző vibráló, fűszeres karakterek. Íze erőteljes, lendületes. Kortyérzete telt, hosszantartó. Utóíze hosszú, kellemesen fanyarkás. Különleges zamatát a birs-vadbirs párosításnak köszönheti. Szárazpróbájában a fanyar fűszerességet némi szegfűszeg teszi izgalmassá. Igazi kuriózum.
Alkohol: 42%
Évjárat: 2017
A XVI. századig az égetett szesz gyógyszernek számított. A gyógyszer szerepet igazolja az európai terminológiában az aqua vitae - élet vize – megnevezés.
Négyféle téli körtéből született. Illatában virágerdő és leheletnyi mézesség keveredik, aranyló színe a friss, érett gyümölcsök héjára emlékeztet, ízében a fügés-vaníliás karakterek mögött érett diós jegyek, némi kompótossággal. Igazi kuriózum.
Alkohol: 39%
Évjárat: 2014
Valamennyi pálinkát kizárólag szoba hőmérsékleten szabad fogyasztani, véletlenül sem szerencsés hűtve kóstolni, mert 18 °C alatt az aromák egyre jobban bezáródnak így csökkentve a pálinka élvezeti értékét.
Elképesztően intenzív és mély fűszeres-muskotályos illattal ébreszti fel ösztöneinket, melyhez tökéletesen társul a szájban telt, olajos textúrájú, teás, enyhén bergamottos hátterű, rendkívül aromagazdag ízvilága. Lecsengése hosszú útról hazakísér. Szerelmesek lettünk. Úgy egy életre.
Alkohol: 47%
Évjárat: 2017
AZ IRSAI OLIVÉR SZŐLŐ eredete: A szőlő Magyarországon évszázadok óta megterem, ezt a fajtát Kocsis Pál nemesítette.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 12 liter.
A téli körtéket sokan a gyümölcsök királynőjének nevezik. Mi négy félét választottunk, s belőlük készítettük ezt az igazi különlegességet. Illatát vanília, füge, virágméz és érett dió dominálja, íze kifinomult, lágy karakterű, kifejezetten telt, melyben varázslatosan jelenik meg a körte aranyló héjának és zamatos, lédús húsának igen egyedi íze. Szárazpróbája aszalt déligyümölcsök kavalkádja.
Alkohol: 41%
Évjárat: 2016
Fél liter Téli Körte Pálinka Válogatás elkészültéhez mintegy 5,5 kilogramm körte felhasználása szükséges.
Elegánsan lekváros-citrusos illatvilágát finom határozottsággal árnyalja némi keserű mandulás, magkarakteres háttérillat, s a mindehhez párosuló rendkívül erőteljes, komplex ízvilág együttese adja ennek a pálinkának az utánozhatatlanul egyedi, a lágyságot és a vadságot harmóniába rendező élményét. A magas alkoholfok nagy testtel és gazdag aromavilággal párosul, utóíze fergetegesen hosszú.
Alkohol: 54%
Évjárat: 2016
A VADKAJSZI eredete: A kajszibarackhoz hasonlóan Kínából, illetve Közép-Ázsiából ered.
Kihozatala: Ez alatt mindig 100 kg gyümölcsből készített 50%-os alkoholtartalmú pálinkamennyiséget értünk, ami ennél a fajtánál kb. 3-3,5 liter.
Nagyon ritka, hogy egy pálinka ágyas és cuvée legyen egyszerre. Márpedig ez ilyen. Irsai, Sárgamuskotály, Tramini és Pannon Muskotály szőlőpálinkákból született házasítás alá speciális szőlőfajtából készült ágyat tettünk. Illata élénk, mezei virágok, vanília, virágméz, mazsola és érett dió örömtánca. Íze lágy, könnyed, kortyérzete mégis telt, olajos, mely közepes testtel párosul. Lecsengése kifejezetten hosszú, édeskés, leginkább mazsolás-bourbonos aromákkal. Imádni fogod.
Alkohol: 45%
Évjárat: 2018
Tudtad, hogy a pálinkáknál is létezik cuvée? Például ez a termékünk is az, ugyanis ötféle pálinka házasításából született,s egy hatodik szőlőre ágyaztuk.