Innováció

Innovációink


Fontos, hogy pálinkáink nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, így sem hozzáadott cukrot, sem aromákat, sem ízfokozókat, sem színezéket, sem mézet.

Jelenleg mintegy 21 féle ízben állítunk elő pálinkát. Csaknem valamennyi alma-és szilvapálinkánk „uniós oltalom alatt álló eredetmegjelölésű termék” minősítéssel rendelkezik SZABOLCSI ALMAPÁLINKA és SZATMÁRI SZILVAPÁLINKA név alatt.

Pálinkafőzdénk kizárólag saját fejlesztésű, szabadalommal védett fajélesztő gombatörzseket és rostbontó enzimeket használ az erjesztés során, s ezeknek köszönhetően igen harmonikus aroma,- íz, - és illatkompozíciókat tudunk létrehozni.

Úttörő szerepet játszunk a pálinka házasítás területén, hiszen több termékünk is külön-külön elkészített pálinkák házasításával készül, melyek esetenként friss gyümölcsökkel való 3-6 hónapos ágyazást is kapnak.

Hitted volna?

AZ ÁLTALUNK KÉSZÍTETT PÁLINKÁK GYÁRTÁSA SORÁN A KÉPZŐDŐ PÁLINKA MINTEGY 50-55%-ÁT ELDOBJUK, S CSAK A LEGSZEBB, LEGNEMESEBB RÉSZÉT TARTJUK MEG.

EBBŐL LESZ A SZAMOSSZEGI.

Pálinkáinkat minden évben külön-külön évjárattal látjuk el, valamint minden új főzetet külön befokolunk, hiszen ahogy a bornál, úgy a pálinkánál sincs két egyforma gyümölcsminőséget biztosító év.

Cégünk kizárólag egyféle, prémium minőségű termékeket gyárt, nálunk nincsenek különféle minőségi kategóriába sorolt pálinkák.

Minden termékünk kézműves jellegű, figyelembe véve a Codex Alimentarius Hungaricus e témában szabott összes feltételét.

Kiemelt figyelmet fordítunk a környékünkön termő endemikus gyümölcsökre, melyek közül több is pálinkáink alapanyagául szolgál pl.: Lyánycsecsű alma, Batul alma, Londoni Pepin alma, Véralma, a világhírű Besztercei szilva és Penyigei vagy másnéven Nemtudom szilva.

Hitted volna?

AZ EGYIK LEGNAGYOBB KAPACITÁSÚ FŐZDÉT TUDHATJUK MAGUNKÉNAK, AHOL AKÁR ÉVI 280.000 PALACK 0,5 LITERES PÁLINKA ELŐÁLLÍTÁSÁRA IS VAN LEHETŐSÉG.

Ritkaságnak számít a piacon, de a mi pálinkáink kivétel nélkül 6 hónapig pihennek a lepárlás után, majd ezt követően minimum 2 hónapos szellőztetés következik, s csak ez után történhet az új főzet befokolása és palackozása.

Vannak olyan pálinkáink, amelyeket részben technológiai okokból, részben az adott gyümölcsök elérhetősége miatt kizárólag a mi főzdénk állít elő: Téli Körte Pálinka Válogatás - mely 4 féle téli körtéből készül, Szatmári Szilvapálinka Válogatás - mely az egyik eredetvédett szilvafajta magjával együtt kerül lepárlásra, Ágyas Cuvée Szabolcsi Almapálinka - melynél az ágyat adó speciális almafajtákat kizárólag mi használjuk ágyazásra, Birsalma Pálinka - mely évjáratonként 20-40 százalék vadbirset tartalmaz, Málnapálinka - mely vadmálna hozzáadásával készül, de ide tartozik a Vadkajszi Pálinkánk is, amely jelenleg kereskedelmi tételéként kizárólag a mi kínálatunkban található.